Cheesecake
σοκολάτας με αμύγδαλα
Υλικά
Για τη βάση
250 gr cookies σοκολάτας τριµµένα στο blender
100 gr βούτυρο, λιωμένο
800 gr τυρί κρέμα
250ml κρέμα γάλακτος
1/3 ποτηριού άχνη, κοσκινισµένη
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε µπεν µαρί
1 ποτήρι αµύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισµένα
Για την επικάλυψη
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
100 ml κρέμα γάλακτος
1 - 2 κουτάλια σούπας κονιάκ
μερικά αµύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα
τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το
λιωμένο βούτυρο µε τα τριµµένα μπισκότα να γίνουν οµοιόµορφο µείγµα και
στρώνετε µε αυτό τον πάτο μιας ανοιγόµενης φόρμας με στεφάνι. Το ψήνετε στο
φούρνο για 15 λεπτά κι αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο
μίξερ την κρέμα γάλακτος µε το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να
σφίξει το µείγµα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα όσο ακόμα είναι χλιαρή και
ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά σας. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και
ανακατεύετε μέσα τα κοπανισμένα αµύγδαλα µε μια σπάτουλα. Στρώνετε την κρέμα
πάνω από τη βάση των μπισκότων κι αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 5-6 ώρες
τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί. Ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε την
κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και μετά προσθέτετε τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής η σος και τέλος, ενσωματώνετε και το κονιάκ.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρετε σε
πιάτα, περιχύνοντας µε τη γκανάζ σοκολάτας και λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου