ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015


Ριζότο με σκόρδο βούτυρο και μανιτάρια

Υλικά
200 gr ρύζι για ριζότο
300 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
150 gr  κρέμα γάλακτος
1 κομματάκι βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
μαϊντανός για το γαρνίρισμα

 
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να είναι μαλακό. Ύστερα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το πιπέρι . Αφού στραγγίζετε το ρύζι  το ρίχνετε το τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και μαγειρεύετε λίγο μέχρι να δέσει η κρέμα. Τέλος, ρίχνετε αλάτι – πιπέρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου