ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015


Τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο

Υλικά 
500  gr κολοκυθάκια
1/2 ποτήρι αλεύρι
1 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1/2 ποτήρι τυρί παρμεζάνα τριμμένη 
2 αυγά
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

 
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αλατίζετε ελαφρώς. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κουταλιά σούπας νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. Περνάτε τα κολοκυθάκια σας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και αφού καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως. Βάζετε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο, τα βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα και τα ψήνετε για 15 λεπτά περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αναποδογυρίζετε τα κολοκυθάκια τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
 
 
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου