Χοιρινό με μανιτάρια και κρέμα
Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
220 gr φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1/2 ποτήρι ζωμό κότας ζεστός
3/4 ποτηριού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκου corn flour
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα [προαιρετικά]
2 κουτάλια σούπας λευκό ξηρό κρασί
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε
ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό. Προσθέτετε το χοιρινό και συνεχίζετε το
σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές. Χαμηλώνετε
τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 ποτήρι
ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει
τρυφερό το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και
συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη
μουστάρδα και το corn flour. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το
μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να
πάρει βράση η σάλτσα. [Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στη σάλτσα διαλύστε λίγο
ακόμα corn flour σε 4 - 5 κουτάλια σούπας νερό και το ρίχνετε
στο φαγητό]. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου