ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πικάντικη πατατοσαλάτα με μπέικον μουστάρδα και μέλι 
 
Υλικά:
500  gr πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
200 gr  μπέικον ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο  ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πράσο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά  σούπας ξίδι
150 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα 
2 κουτάλια σούπας μέλι 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον , για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπέικον, το σέλινο, το πράσο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα με  το μέλι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου