ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


Κέικ μπανάνας με καρύδια

Υλικά:
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι ανάλατο βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού καφέ ζάχαρη
2 αυγά
4 ώριμες μπανάνες, πουρέ
2/3 ποτηριού γάλα
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 1 στρογγυλό ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καφέ ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα τις μπανάνες. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια. Χύνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσοει. Από πάνω μπορείτε να απλώσετε ένα γλάσο με κρέμα τυριού ή ζάχαρη άχνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου