ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015


Κινέζικο Κοτόπουλο με Κάρυ

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλο
σησαμέλαιο
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πράσο
1/2 κρεμμύδι φρέσκο
 baby corn
3 κουτάλια σούπας σόγια σος
1 1/2 κουταλιά σούπας κάρυ
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι σετσουάν
1/2 κουταλάκι γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών
αλάτι

Εκτέλεση
:

Αρχικά κόβουμε όλα τα υλικά μας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, αρχικά στη μέση και μετά κατά μήκος. Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρές λωρίδες. Κόβουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά με τη σόγια σος.  Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, σβήνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου