ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015


 
Σκορδόψωμο με τυρί
 
Υλικά
400gr μπαγκέτα γαλλική ή ιταλικό ψωμί
1/4 ποτηριού βούτυρο αλατισμένο, μαλακό
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/4 ποτηριού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/3 ποτηριού ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά  σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί στην μέση κατά μήκος. Κόβουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και τα απλώνουμε στον πάτο του ταψιού αφήνοντας αλουμινόχαρτο να προεξέχει από τις πλευρές.Τοποθετούμε το ψωμί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατεύουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια των δύο κομματιών ψωμιού. Τυλίγουμε το ψωμί από πάνω με το αλουμινόχαρτο, το κλείνουμε. Ψήνουμε 10 λεπτά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο της κορυφής. Πασπαλίζουμε το ψωμί ομοιόμορφα με τυριά. Το βάζουμε πίσω στον φούρνο και ψήνουμε ακάλυπτα για 5-6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ομοιόμορφα. Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου