Παρφέ με γιαούρτι και κεράσια
Υλικά:
170 gr ζάχαρη
100 ml νερό
250 ml κρέμα γάλακτος
500 gr στραγγιστό γιαούρτι
3 αβγά , μόνο τους κρόκους
150 gr κεράσια
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το νερό με 120 gr ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο στη άκρη να χλιαρύνει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι στους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και τα χτυπάμε καλά για να ενσωματωθούν. Βράζουμε τα κεράσια με την υπόλοιπη ζάχαρη(50 gr) για 5 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.Προσθέτουμε τα κρύα κεράσια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε μία φόρμα με μεμβράνη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το τοποθετούμε στην καταψύξη, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου