ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015


Σαλάτα με κοτόπουλο καρπούζι και blue cheese

Υλικά:
1  ποτήρι  ξύδι μπαλσάμικο
450 gr στήθη κοτόπουλου
3 κουταλάκια του γλυκού mixed herbs
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 ποτήρια σπανάκι
2 ποτήρια κομμένο σε κύβους καρπούζι
½ ποτήρι blue cheese, θρυμματισμένο
¼ ποτηριού ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ξύδι σε μία μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά έως ότου το ξύδι μειωθεί σημαντικά και γίνει σιροπιαστό. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα καρυκεύματα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό και εξωτερικά να έχει ροδίσει. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Απλώνουμε πάνω από το σπανάκι το κοτόπουλο, το καρπούζι, το μπλε τυρί, τα αμύγδαλα και περιχύνουμε με το μπαλσάμικο. Περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου