ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015


Κρέμα με μπισκότα και βανίλια

Υλικά
300 gr  μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα σοκολάτας
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
120 gr corn flour
100 gr ζάχαρη
1 βανίλια
100 gr φλούδες σοκολάτας και λίγο κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Με τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού ετοιμάζετε ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα. Βάζετε το γάλα με τη βανίλια σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε, χωρίς να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και προσθέτετε και λίγο από το ζεστό γάλα. Ξαναρίχνετε το υπόλοιπο  γάλα στην κατσαρόλα και πριν το γάλα αρχίσει να βράζει, του ρίχνετε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Βάζετε τα μισά σαβουαγιάρ σε ορθογώνια φόρμα και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Κατόπιν αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με λίγο  κακάο. Αδειάζετε τη μισή κρέμα στη φόρμα, ξαναβάζετε μια στρώση σαβουαγιάρ, πάλι σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε το γλυκό με σοκολατένιες φλούδες και κακάο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου