ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά
50 gr ανάλατο βούτυρο
80 gr καστανή ζάχαρη
1 αυγό
265 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλο σκόνη
λίγο μοσχοκάρυδο

Για το γαρνίρισμα:
1 ασπράδι αυγού
230 gr ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη  σε μια κατσαρόλα και ανακατεύτετε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί με τη ζάχαρη. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από το φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 10 λ για να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα. Μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αυγό στο μισοκρύο μείγμα στο μπολ και ανακατεύετε ζωηρά με το χέρι ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί. Κοσκινίζετε πάνω από το μπολ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, τη κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα, σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε με ελαφρές κινήσεις μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε τη ζύμη σε μπολ, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε τα δύο ταψιά του φούρνου σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Σε μια, ελαφρώς, αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με πλάστη ένα “φύλλο” ζύμης πάχους 5 χιλ περίπου. Με ένα κουπ πατ αστέρι διαμέτρου 7 εκ. κόβετε μπισκοτάκια και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 5 λ στο ταψί να “σταθούν” και μισοκρυώσουν. Μετά τα μεταφέρετε με απαλές κινήσεις σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μισή ζύμη.

Για το γαρνίρισμα: Βάζετε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάτε δυνατά με αυγογδάρτη ή με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει απλώς αφρώδες. Κοσκινίζετε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια λεία ζαχαρόκρεμα.  Με ένα κουτάλι μεταφέρετε τη ζαχαρόκρεμα σε ένα κορνέ και διακοσμήστε τα μπισκοτάκια σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να σφίξει τη ζαχαρόκρεμα και σερβίρετε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου