ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015


Brownies Σκουφάκια του Άη Βασίλη

Υλικά για 12-16 Brownies
1 ταψί για μικρά κέικς, κομμένα στο ίδιο μέγεθος και σχήμα
12-16 μικρές φράουλες καθαρισμένες
Κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε (συνταγή παρακάτω)


Υλικά
Για  τα Brownies
• 200gr σοκολάτα κουβερτούρα
• 125
gr
 βούτυρο
• 200
gr ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1  βανίλια
• 200
gr
  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 150γρ  χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια στο μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας τα ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη.

Για την κρέμα:
½ ποτήρι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220
gr τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
2½ – 3  ποτήρια ζάχαρη άχνη
2  βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε το μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τις βανίλιες και το αλάτι. Προσθέστε 21/2  ποτήρια ζάχαρη, μισό ποτήρι κάθε φορά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη, αν χρειαστεί, ώστε να γίνει πιο γλυκό.Βάλτε την κρέμα γύρω – γύρω, σαν δαχτυλίδι, πάνω από κάθε brownie. Κόψτε τη βάση της κάθε φράουλας έτσι ώστε να είναι επίπεδη και τοποθετήστε τη ανάποδα σε κάθε brownie, πιέζοντας την ελαφρά για να σταθεροποιηθεί στην θέση της. Στο τέλος βάλτε λίγη κρέμα στη κορυφή της φράουλας για να ολοκληρώσετε το καπέλο του Άι Βασίλη.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου