Christmas Cake
Υλικά 800 gr διάφορα αποξηραμένα φρούτα
400 gr ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
400 gr μαρμελάδα με κομματάκια φρούτων
1 κουτάλι σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
80 ml κονιάκ
250 gr μαργαρίνη λιωμένη + 2 κουτάλια σούπας για άλειμμα του ταψιού
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 1/2 κουταλάκια γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά [κανέλα,γαρύφαλο, κύμινο]
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και
βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί . Βάλτε και στρώστε καλά μια λαδόκολα η οποία να
προεξέχει 5 εκ.από το χείλος του ταψιού. Σε μια κατσαρόλα βάζετε, τα
αποξηραμένα φρούτα, τη μαρμελάδα, το ξύσμα & το χυμό πορτοκαλιού,
ανακατεύετε και τα σιγοβράζετε για 10′ μέχρι να μαλακώσουν τα αποξηραμένα
φρούτα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε για 30′ να κρυώσουν. Μόλις
κρυώσουν προσθέτετε και το κονιάκ και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε στο μείγμα φρούτων, τη λιωμένη μαργαρίνη &
τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε ανακατεύοντας τα ανάμεικτα μπαχαρικά
και το αλεύρι. Τέλος προσθέτετε και τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύετε καλά μέχρι
να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί. Το
σιγοψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες και 15 λεπτά μέχρι ένα ξυλάκι
από σουβλάκι να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέϊκ. Βγάζετε το κέϊκ από το
φούρνο το αλείφετε με τις 2 κ.σ. μαρμελάδα, το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και
το σκεπάζετε και με μια πετσέτα. Αφήστε το όσες περισσότερες ώρες μπορείτε,
ιδανικά και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε
σε μεγάλη πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου