ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015


Φιλέτο σολομού σε φύλλο σφολιάτας με πικάντικο σπανάκι!!!

Υλικά

Για το σολομό
6 φιλετάκια σολομού φρέσκου (150γρ. το ένα)
2 φύλλα σφολιάτας έτοιμης, μεγάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
6 κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού
 
αλάτι

Για το σπανάκι
500 gr σπανάκι φρέσκο, πλυμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ποτήρι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζετε το σπανάκι: Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε ένα φλιτζανάκι νερό και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι το σπανάκι να αρχίζει να βράζει. Τότε αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τον άνηθο. Τελευταία στιγμή ρίχνετε το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το σπανάκι να κρυώσει. Σε ένα μπολ μαρινάρετε για λίγο τα φιλετάκια του σολομού με το λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Χωρίζετε τα φύλλα της σφολιάτας σε τρία μέρη το καθένα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μια μικρή ποσότητα από το σπανάκι. Από πάνω ακουμπάτε ένα φιλετάκι σολομού και πάνω από το σολομό ακόμη λίγο σπανάκι. Τέλος, διπλώνετε τη σφολιάτα σε φάκελο και την ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα ταψί.

Τρυπάτε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου