Μύδια με μπύρα
Υλικά
1 κιλό μύδια κατεψυγμένα2 ποτήρια κριθαράκι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα
Αλάτι-πιπέρι
3 ποτήρια χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα
σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε
τους κύβους πιπεριάς.Ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μπύρα στη κατσαρόλα και
μόλις πάρουν μία βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κριθαράκι.Ανακατεύουμε
καλά και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσέχουμε να μην μας κολλήσει το φαγητό στο πάτο της κατσαρόλας γι’ αυτό ανακατεύουμε συχνά.Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια.Δεν προσθέτουμε περισσότερο νερό γιατί θα βγάλουν τα μύδια, μόνο αν χρειαστεί και να είναι χλιαρό.Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσέχουμε να μην μας κολλήσει το φαγητό στο πάτο της κατσαρόλας γι’ αυτό ανακατεύουμε συχνά.Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια.Δεν προσθέτουμε περισσότερο νερό γιατί θα βγάλουν τα μύδια, μόνο αν χρειαστεί και να είναι χλιαρό.Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου