ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015


Χοιρινό ψητό με ανανά
Υλικά

4 kg χοιρινό  κατά προτίμηση (κουτάλα)
8 φρέσκες ή απο κονσέρβα φέτες ανανά
πατάτες
2 κύβοι maggi
330 gr μπύρα
100 gr βούτυρο
ολόκληρα γαρύφαλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
θυμάρι

Για το σιρόπι
1/3  ποτηριού μέλι
80 gr μαύρη μαλακή ζάχαρη

 Εκτέλεση
Μέσα σε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε το κρέας και σπάμε μαζί 2 κύβους. Ρίχνουμε τη μπύρα και σπάμε σε κομμάτια το βούτυρο. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες ανανά πάνω στο χοιρινό. Περιχύνουμε το ζουμί του ανανά στη σάλτσα στο ταψί. Ρίχνουμε  αλάτι. Στερεώνουμε τον ανανά στο κρέας τοποθετώντας γαρύφαλλα. Μόλις αφρίσει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε πάνω στον ανανά. Ψήνουμε ξανά για 30 – 40 λεπτά. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Πιέζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει και τις σοτάρουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι. Σβήνουμε τις πατάτες προσθέτοντας ζουμί από το χοιρινό.
Για το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το μέλι και τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου