Muffins με
μήλα κανέλλα και καρύδια
Υλικά
1 ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
300 gr ζάχαρη
3 αυγά
340 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 250 gr
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας κανέλλα
½ ποτήρι καρύδια χονδροσπασμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (κρατάμε ½ ποτήρι ζάχαρη στην άκρη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα του μείγματος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αναμιγνύουμε τα μήλα με της ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και την κανέλλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές θήκες για muffins και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το υλικό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε όταν έχουν κρυώσει τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
1 ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
300 gr ζάχαρη
3 αυγά
340 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 250 gr
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας κανέλλα
½ ποτήρι καρύδια χονδροσπασμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη (κρατάμε ½ ποτήρι ζάχαρη στην άκρη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα του μείγματος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αναμιγνύουμε τα μήλα με της ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και την κανέλλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Τοποθετούμε χαρτάκια στις ειδικές θήκες για muffins και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το υλικό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε όταν έχουν κρυώσει τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου