Δροσερό λεμονογλυκό στο ποτήρι
Υλικά
Για τη βάση:
8 μπισκότα γεμιστά με κρέμα και άρωμα λεμονιού
2 κουταλάκια γλυκού βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
½ ποτήρι τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος + επιπλέον για γαρνίρισμα
2 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη
3 - 4 κουτάλια σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
1-2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
Για γαρνίρισμα:
φράουλες σε φέτες
φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα γεμιστά
μπισκότα στο blender. Λιώνετε το βούτυρο το
προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Παίρνετε
4 μικρά βαζάκια ή μικρά ποτήρια και στρώνετε στη βάση τους, ισομερώς το
μείγμα μπισκότων.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε πάνω από τα
θρυμματισμένα μπισκότα, περιμετρικά των τοιχωμάτων του βάζου, φράουλες κομμένες στα 4 και τα πιέζετε ελαφρώς
να σταθούν. Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο
μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη άχνη και
1-2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά] και τα χτυπάτε με το
μίξερ χειρός να ενσωματωθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε λίγη λίγη, σταδιακά, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα
τυριού και ανακατεύετε απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι
να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράστε ισομερώς το μείγμα κρέμας στα 4 ποτήρια ή βάζα.
Τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για γαρνίρισμα: Χτυπάτε λίγη ακόμα κρέμα
γάλακτος [ανάλογα με τη ποσότητα σαντιγί που θέλετε να βάλετε από πάνω για
γαρνίρισμα] και τη τοποθετείτε με κορνέ ή με κουτάλι πάνω από τη κρέμα.
Γαρνίρετε με σμέουρα ή κομμάτι φράουλας και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου