ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015


Κοτόπουλο με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας
 
 
Υλικά:
2  στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά  σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλου
¼ ποτηριού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¾ ποτηριού ντοματίνια, κομμένα στα 4
2 κουτάλια σούπας κρέμα γάλακτος
¼ ποτηριού κρύο βούτυρο, κομμένο σε 4-6 κομμάτια
3     κουτάλια σούπας τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια, δημιουργώντας 4 λεπτότερα κομμάτια. Βάζουμε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης πάνω από το κοτόπουλο και το χτυπάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο λεπτό. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθεί ζεστό. Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρεμμύδι και τις ντομάτες στο τηγάνι. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ξύνουμε τα τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει περίπου ¼ ποτηριού σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί στην σάλτσα, ρίχνουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου