ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016


Κέικ με μήλα και σοκολάτα

Υλικά
3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
290
gr
βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
350
gr
καστανή ζάχαρη
250
gr
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100
gr
σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ


Για το σερβίρισμα
Άχνη ζάχαρη

Eκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 40 gr από το βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με  100 gr από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Αλείφω τη φόρμα με λίγo βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας. Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά. Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά. Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου