Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα
Υλικά:4 μπουτάκια κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια λεμόνια
Σαφράν ή κρόκο Κοζάνης, σε στίγματα
250 ml ζωμός λαχανικών
¼ φλιτζ. Δεντρολίβανο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Τρίβουμε γύρω γύρω τα μπουτάκια με αλατοπίπερο. Σε μια
κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε καλά σε ζεματιστό λάδι από όλες τις πλευρές. Τα
βγάζουμε από τη κατσαρόλα. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες.
Το σοτάρουμε στο λάδι της κατσαρόλας να μαραθεί. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό τα
λεμόνια και τα στεγνώνουμε. Στύβουμε το ένα λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο
με τον χυμό του, το σαφράν, το δεντρολίβανο και τον ζωμό λαχανικών. Κόβουμε το
άλλο λεμόνι στα τέσσερα και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Αφήνουμε το κοτόπουλο
να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 45 λεπτά. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο
δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου