ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016


Κέικ με σοκολατένια γέμιση και κραμπλ

Υλικά
4 μεγάλα αυγά
1 ¾ ποτηριού καστανή ζάχαρη
200 gr γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1 ποτήρι βούτυρο
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
250 gr κουβερτούρα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 ¼ ποτηριού φουντούκια τριμμένα στο multi
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το κράμπλ επικάλυψης:
½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  ποτήρι βούτυρο γάλακτος φρέσκο 
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα στο multi
100 g σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
3 κουτάλια σούπας ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
Για το κράμπλ επικάλυψης: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. Το σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη. 
Για το κέϊκ: Λιώνετε  το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάτε τα αυγά με τη καστανή ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα αλεύρι-μπέϊκιν χτυπώντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βουτυρώνετε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Αδειάζετε στη φόρμα το 1/3 της ζύμης και από πάνω πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Ρίχνετε από πάνωακόμα 1/3 από τη ζύμη και πασπαλίζετε την υπόλοιπη ποσότητα από τη γέμιση. Τέλος, στρώνετε την υπόλοιπη ποσότητα από τη ζύμη και καλύπτετε την επιφάνεια με το κραμπλ.Ψήνετε το κέϊκ, σε προθερμασμένο στους  180 βαθμούς στον αέρα φούρνο, για 1 ώρα και 10λ περίπου, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά του. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και το ξεφορμάρετε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου