Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι
Υλικά
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
400 gr ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 gr γιαούρτι με 2% λιπαρά
Βρασμένο ρύζι για το Σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια
φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄ λεπτά, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα
λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το
φαγητό να βράσει για 2΄ λεπτά και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις
ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει
το κρέας, για περίπου 40΄ λεπτά. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη
φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε
ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου