Κέικ καρότου με νιφάδες βρώμης
Υλικά
250 gr μαργαρίνη soft
300 gr καστανή ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
2 πρέζες αλάτι
250 gr καρότα τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
230 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 gr καστανή ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
2 πρέζες αλάτι
250 gr καρότα τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
230 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120
gr νιφάδες βρώμης
2 ½ κουταλάκια baking powder.
Εκτέλεση
2 ½ κουταλάκια baking powder.
Εκτέλεση
Χτυπάτε σε μπολ τη μαργαρίνη ώσπου να
αφρατέψει. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη εξακολουθώντας το χτύπημα, ώσπου να
γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα
καρότα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη
βρώμη, το baking powder και τα ρίχνετε στο αρχικό μπολ.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Το ψήνετε 1 ώρα
περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου