ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015




Βασιλόπιτα

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι ζαχαροπλαστικής
250 gr   ( 1 ποτήρι )βούτυρο ή μαργαρίνη
450 gr   ( 1 3/4 ποτηριού) ζάχαρη
5 αυγά
1 1/2 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
χυμός + ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά και προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι  [όσο πάρει για να έχετε μια αφράτη ζύμη] με τη βανίλια και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι εναλλάξ.  Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′ περίπου. Βγάζετε από το φούρνο τη βασιλόπιτα βάζετε μέσα [από τη κάτω πλευρά που θα ακουμπά στη πιατέλα] το τυχερό “φλουρί” και όταν κρυώσει τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μπορείτε να γράψετε το "2016" με αμύγδαλα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου