ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015


Gammon Steak  με σάλτσα ανανά

Υλικά

1 Gammon καπνιστό

μαύρο πιπέρι, κανέλα

½ λίτρο χυμό πορτοκάλι

100ml κρασί ξηρό

λίγο σέλινο και κρεμμύδι

γαρύφαλα

μέλι ή ζάχαρη

λίγο ξύδι  

Εκτέλεση
Βράστε το γκάμον για μια περίπου ώρα σε νερό μαζί με άσπαστο μαύρο πιπέρι και κανέλα, ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι, 100ml κρασί ξηρό, λίγο σέλινο και κρεμμύδι. Αφού κρυώσει αφαιρείτε το δίχτυ, το αποδερματώνετε και χαράσσετε ελαφρά την επιφάνεια σε τετράγωνα. Βάλτε στις σχισμές γαρύφαλλα, πασπαλίστε το με μέλι ή ζάχαρη και ξύδι και ψήστε σε μέτριο φούρνο (150°C) για 20 περίπου λεπτά. Σερβίρετε ολόκληρο, ή κομμένο σε φέτες και συνοδεύστε το με τη σάλτσα της αρεσκείας σας. 

Σάλτσα Ανανά
Υλικά

½ ποτήρι ζάχαρη λίγο νερό, ξύδι, 2 ποτήρια χυμό ανανά, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, corn flour για το δέσιμο της σάλτσας, ανανάς σε μικρά κομματάκια

 Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη με λίγο νερό σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μίγμα να καραμελώσει. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό ανανά το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να βράσουν περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος δένετε τη σάλτσα με το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό. Στο τέλος προσθέστε τα μικρά κομματάκια ανανά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου