ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015


Τάρτα λάιμ με μπισκοτένια βάση

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα   πτι- μπερ
3 ποτήρια ζαχαρούχο γάλα
1/2 ποτήρι κρέμα τυριού (φιλαδέλφια)
3/4 ποτηριού χυμό lime
1 κουταλιά ξύσμα lime
1 ποτήρι λιωμένο βούτυρο

 
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ, αναμείξτε το βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε τα σε ένα πυρέξ και πιέστε τα μέχρι να γίνουν πάχους 1 εκατοστού. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, ψήστε για 20 λεπτά. Στο μίξερ, ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα τυριού, τον χυμό lime και το ξύσμα lime. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε πάνω από τα ψημένα μπισκότα. Βάλτε ξανά το πυρέξ στον φούρνο για 5 έως 8 λεπτά μέχρι μικρές φούσκες να εμφανιστούν στην επιφάνεια. Μην το αφήσετε να πάρει χρώμα. Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και μετά βάλτε το για λίγο στο ψυγείο για να το σερβίρετε δροσερό. Μπορείτε να κόψετε το φρέσκο lime και να τη διακοσμήσετε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου