ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015


Σολομός στο φούρνο με αρωματικά

Υλικά:

1 φιλέτο σολομού (περίπου 2 κιλά)

Για την κρούστα

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας εστραγκόν (μπαχαρικό)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλια σούπας πράσινο πιπέρι
4 κουτάλια σούπας λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ακέρωτο
2 κουτάλια σούπας φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
αλάτι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα τοποθετούμε το φιλέτο σολομού με το δέρμα προς τα κάτω.Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για την κρούστα μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.Τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο σολομό και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου