Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με
μουστάρδα και τυρί
Υλικά
φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες4 κουτάλια γλυκού μουστάρδα
110 gr τσένταρ τριμμένο
10 κουτάλια σούπας φρυγανιά αλεσμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
40 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15 ml ελαιόλαδο
15 gr βούτυρο
120 ml γάλα
240 ml ζωμό κότας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200
βαθμούς και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί.Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο
ταψί και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με το τυρί, τη φρυγανιά και
την πάπρικα.Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί το
κοτόπουλο. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε
το λάδι και το βούτυρο σε μια καρσαρόλα να κάψουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε
τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.Σε ένα μπολάκι
ανακατεύουμε το γάλα με το αλέυρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά
που βράζουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη
φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας
συνεχώς.Τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ψήσει σε μια πιατέλα και
περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου