ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015


Τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και τυρί

Υλικά
φιλέτο από στήθος κοτόπουλου  κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κουτάλια γλυκού μουστάρδα 
110 gr τσένταρ τριμμένο
10 κουτάλια σούπας φρυγανιά αλεσμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
40 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15 ml ελαιόλαδο
15 gr βούτυρο
120 ml γάλα
240 ml ζωμό κότας

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφουμε με λάδι ένα ταψί.Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα. Πασπαλίζουμε με το τυρί, τη φρυγανιά και την πάπρικα.Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια καρσαρόλα να κάψουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση.Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το αλέυρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υλικά που βράζουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Τοποθετούμε το κοτόπουλο που έχουμε ψήσει σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου