ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015


Cookies πορτοκαλιού με σοκολατάκια
 Υλικά:
500 gr ζάχαρη μαύρη
120
gr
βούτυρο
160
gr σπορέλαιο
800
gr  αλεύρι ζαχαροπλαστικής
4 ασπράδια αυγού
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 4 μεγάλα αρωματικά πορτοκάλια
1 βανίλια
100
gr σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα, και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ στη μέτρια/χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι, και κατόπιν το αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν, και αφαιρούμε το μίξερ. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια , τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, με απόσταση μεταξύ τους, και τα πατάμε με μια σπάτουλα, ή με ένα ποτήρι με λείο πάτο, να κάτσουν λίγο. Ψήνουμε για 10 με 13 λεπτά περίπου, να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά, και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται τραγανά κλεισμένα καλά σε μεταλλικό κουτί, για μερικές ημέρες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου