Το πιο εύκολο cheesecake σοκολάτας
Υλικά:
1⅓ ποτήρι τυρί κρέμα
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
¼ ποτήρι μαύρη ζάχαρη
¼ ποτηριού κακάο σε σκόνη (και λίγο για τη γαρνιτούρα)
3 κουτάλια σούπας ανάλατο βούτυρο
2 βανίλιες
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 ποτήρια νιφάδες μαύρης σοκολάτας, λιωμένης (σε μπεν μαρί)
Για τη βάση
1 κουτί μπισκότα digestive
3 κουτάλια σούπας βότυρο ανάλατο
1 κουταλία κακάο
Εκτέλεση:
Λιώνετε τα μπισκότα στο blender και τα ανακατεύετε με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο. Αδειάστε το
μείγμα στ ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την
κρέμα γάλακτος, τη μαύρη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι,
σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες (περίπου 5 λεπτά).
Μειώστε την ταχύτητα και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίστε το χτύπημα
μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Αδειάστε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και
πασπαλίστε με το κακάο. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο, περιμένετε 30 λεπτα και μετά
μπορείτε να το απολαύσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου