ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015


Κέικ Σοκολάτας με γλάσο φυστικοβούτυρου

Υλικά:
1 1/2 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού κακάο σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι  γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι  γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι  γλυκού αλάτι χοντρό
3/4 ποτηριού γάλα
3/4 ποτηριού καφέ
1/4 ποτηριού βούτυρο, λιωμένο και κρύο ελαφρώς
1  βανίλια
2 αυγά

Για το γλάσο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1/4 ποτηριού γάλα
1/4 ποτηριού φυστικοβούτυρο
1/4 κουταλάκι  γλυκού αλάτι χοντρό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ξηρά συστατικά. Ανοίγουμε έναν κύκλο στο κέντρο και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Χύνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε 45-50 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά μέσα στην φόρμα πριν το αναποδογυρίσουμε πάνω σε μία σχάρα.

Για το γλάσο:
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη  άχνη και το γάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά ή μέχρι το γλάσο να γίνει λείο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ. Σερβίρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου