ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Πατατοσαλάτα με μπρόκολο και μπέικον

Υλικά:

500 gr πατάτες μικρές με τη φλούδα τους, πλυμένες και κομμένες στη μέση
1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια
200
gr μπέικον σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλιά σούπας ξίδι
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς, και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπρόκολο, το μπέικον, την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου