ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Light πανακότα με γιαούρτι και μέλι

Υλικά 
60 gr νερό
7
gr ζελατίνες
450
gr γιαούρτι
240
gr γάλα
240
gr κρέμα γάλακτος
80
gr ζάχαρη
30
gr χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα
Μέλι
Καρύδια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα με τη μισή κρέμα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε. Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου