ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016


Γλυκό με αναρή και πορτοκάλι

Υλικά
150 gr φύλλο μπακλαβά
700
gr
ανάλατη φρέσκια αναρή
150
gr
φρέσκο γάλα
100
gr
ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
60
gr
καρύδια χοντροκομμένα
λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για το τελείωμα

Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα μπακλαβά και τα τσαλακώνουμε για να γίνουν μπάλες. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  Εν τω μεταξύ κτυπούμε στο μπλέντερ την αναρή, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ατομικά μπολ σερβιρίσματος και από πάνω σπάζουμε το ψημένο φύλλο μπακλαβά.  Σκορπίζουμε πάνω από κάθε μερίδα λίγα καρύδια και την περιχύνουμε με ένα κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι. Σερβίρουμε αμέσως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου