Ρύζι
στο φούρνο με μοτσαρέλα
Υλικά:
1 ποτήρι
γραμμάρια ρύζι1 κουταλιά σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1 μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βράστε το ρύζι
σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου, ώστε να είναι al dente. Σβήστε τη
φωτιά και προσθέστε, ενώ είναι ακόμα ζεστό το ρύζι, το βούτυρο και τη μισή
τριμμένη παρμεζάνα. Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί και
πασπαλίστε με λίγο λάδι και ρίξτε τη τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα βάλτε το μισό
ρύζι και απλώστε με μια σπάτουλα. Από πάνω βάλτε τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
και μετά ρίξτε και το υπόλοιπο ρύζι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήστε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρις ότου ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου