Κριθαράκι με ούζο και γαρίδες στο
φούρνο
Υλικά:
500 gr κριθαράκι
1 κιλό γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στην πρέσα
2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
χυμό ντομάτας, μια κονσέρβα (ή χυμός από φρέσκες Ντομάτες)
Ούζο ( 2 σφηνάκια)
Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη
Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο
Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος
Αλάτι
Πιπέρι
1 κιλό γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στην πρέσα
2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
χυμό ντομάτας, μια κονσέρβα (ή χυμός από φρέσκες Ντομάτες)
Ούζο ( 2 σφηνάκια)
Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη
Θυμάρι 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο
Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά βράζετε για μερικά λεπτά τις γαρίδες,
σουρώνετε και κρατάτε το νερό που έβρασαν. Αφαιρείτε το κέλυφος και μετά σε μια κατσαρόλα βάζετε το
ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες. Ανακατεύετε λίγο
να μαραθούν, και μετά από λίγο, σβήνετε με το ούζο. Αφού περάσουν περίπου 5
λεπτά, ρίχνετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε, και αφού πάρουν μια βράση, ρίχνετε
στην κατσαρόλα, 3 ½ ποτήρια από το νερό που έβρασαν νωρίτερα οι γαρίδες και
έχετε κρατήσει. Στο τέλος, αναποδογυρίζετε με προσοχή την κατσαρόλα σε ένα
μεγάλο πυρέξ. Εκεί, ρίχνετε το κριθαράκι, τα αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι,
πιπέρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα προκειμένου να στρώσετε το κριθαράκι
και να πάνε παντού τα μυρωδικά. Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνετε σε αέρα
για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου