ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016


Νηστίσιμο Κέικ σοκολάτα – πορτοκάλι

Υλικά:

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερό (ελαφρώς χλιαρό)

3 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής

5 κουτάλια σούπας κακάο

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1 κουταλιά σούπας ξύδι

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

χυμό από μισό πορτοκάλι

Για το γλάσο (προαιρετικά):

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

3 κουτάλια σούπας κακάο

1 κουταλακι γλυκού ελαιόλαδο

6 κουτάλια σούπας νερό



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατέυουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατέυουμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου