Μuffins με
ταχίνι
Υλικά:
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr αλεύρι μαλακό
4 κουταλάκια γλυκού baking powder
140 ml ταχίνι
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη καστανή, φυσική
280 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το λάδι και στη συνέχεια , προσθέτουμε σταδιακά το χυμό, το κονιάκ και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και το ανακατεύουμε με το μείγμα από το μίξερ.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς. Με ελάχιστο λάδι, λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για τα muffins , και τοις γεμίζουμε με το μείγμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 gr αλεύρι μαλακό
4 κουταλάκια γλυκού baking powder
140 ml ταχίνι
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη καστανή, φυσική
280 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το λάδι και στη συνέχεια , προσθέτουμε σταδιακά το χυμό, το κονιάκ και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και το ανακατεύουμε με το μείγμα από το μίξερ.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς. Με ελάχιστο λάδι, λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για τα muffins , και τοις γεμίζουμε με το μείγμα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου