Μπουγάτσα νηστίσιμη
Υλικά:
3 ½ ποτήρια ρόφημα ρυζιού (ή ρόφημα σόγιας, ή γάλα
καρύδας),250 gr φυτική κρέμα,
4 κουτάλια σούπας ζάχαρη,
2 φακελάκια βανίλια,
1 ½ ποτήρι σιμιγδάλι,
1 πακέτο (450γρ.) φύλλα κρούστας,
3 κουτάλια σούπας φυτικό βούτυρο λιωμένο,
1-2 κουτάλια σούπας νερό,
ζάχαρη άχνη,
κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα
ρίχνετε το ρόφημα ρυζιού, τη φυτική κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την
κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν. Ακολούθως, χαμηλώνετε τη
φωτιά και ρίχνετε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε καλά ένα ορθογώνιο ταψί.
Στη συνέχεια, απλώνετε ένα διπλωμένο φύλλο κρούστας και το βουτυρώνετε.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με ακόμα 4 φύλλα. Ρίχνετε από πάνω την κρέμα και
στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης διπλώνετε και βουτυρώνετε. Αφού
βουτυρώσετε καλά το τελευταίο φύλλο, το ραντίζετε με το νερό και χαράζετε την
μπουγάτσα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνετε στον
προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με
ζάχαρη άχνη, κανέλα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου