Φιλετάκια
κοτόπουλου με ελιές πορτοκάλι και
μουστάρδα
Υλικά
500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 μέτρια πορτοκάλια
20 μεγάλες πράσινες ελιές
3 κουτάλια σούπας μουστάρδα (French)
Χυμό από 2 λεμόνια
1 πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το δενδρολίβανο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα της μουστάρδας και το αφήνουμε σε ένα μπολ για 2 ώρες να μαλακώσει. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αραδιάζουμε τις ελιές, τα πορτοκάλια κομμένα σε χονδρές ροδέλες (χωρίς το φλούδι) και την πιπεριά κομμένα και αυτή σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και να μαλακώσει.
500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 μέτρια πορτοκάλια
20 μεγάλες πράσινες ελιές
3 κουτάλια σούπας μουστάρδα (French)
Χυμό από 2 λεμόνια
1 πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το δενδρολίβανο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα της μουστάρδας και το αφήνουμε σε ένα μπολ για 2 ώρες να μαλακώσει. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αραδιάζουμε τις ελιές, τα πορτοκάλια κομμένα σε χονδρές ροδέλες (χωρίς το φλούδι) και την πιπεριά κομμένα και αυτή σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας και να μαλακώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου