ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016


Κέικ με σοκολάτα και αχλάδια

Υλικά
2 αχλάδια
1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα φιλέ

1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200gr
1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

3 αυγά
1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Λίγο  βούτυρο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε κύβους.Σε ένα καυτό τηγάνι καβουρδίστε τα αμύγδαλα με το βούτυρο. Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα, λιώστε τη σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και αφήστε το να κρυώσει.Προσθέστε στο μείγμα της κουβερτούρας τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο να αφρατέψουν), το αλεύρι, τα αχλάδια και το αμύγδαλο. Αλευροβουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, προσθέστε το μείγμα και ψήστε για 20-25 λεπτά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου