ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015


Τούρτα Σοκολάτα - Μπανάνα

Υλικά:

Υλικά για το παντεσπάνι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/3 ποτηριού φαρίνα
3/4 ποτηριού κακάο κοσκινισμένο
1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 ½ κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 μέτριες μπανάνες λιωμένες
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1/2 ποτήρι φυτική κρέμα
1/2 ποτήρι  λάδι
1 βανίλια

Σοκολάτα για την επικάλυψη:
225  gr σοκολάτα κουβερτούρα
180 ml φυτική κρέμα
1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τις λιωμένες μπανάνες και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη φυτική κρέμα, το λάδι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του αλευριού.
Όταν ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά της ώρας.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο μπήγοντας ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την επικάλυψη: Βάζουμε σε μικρό κατσαρόλι τη φυτική κρέμα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.Δεν θέλουμε να κάψει, γι αυτό πριν πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και αφήνουμε τη
ganache να κρυώσει πολύ καλά.Αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά ganache
και παντεσπάνι απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με αποξηραμένες μπανάνες, ή με τα αγαπημένα μας φρούτα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου