Γεμιστά με θαλασσινά
Υλικά
6 ντομάτες
7 πιπεριές
300 gr γαρίδες καθαρισμένες
130 gr μύδια ψίχα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
λίγο μαϊντανό
δυόσμο
10 κουτάλια σούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
7 πιπεριές
300 gr γαρίδες καθαρισμένες
130 gr μύδια ψίχα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 τριμμένο καρότο
λίγο μαϊντανό
δυόσμο
10 κουτάλια σούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις ντομάτες
και τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε ανάποδα στο ταψί που θα τις ψήσουμε, να
στραγγίσουν, όσο θα ετοιμάζουμε την γέμιση. Κρατάμε την σάρκα από τις ντομάτες,
την στραγγίζουμε καλά από τα υγρά και την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο
για 2-3 λεπτά, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τις
γαριδούλες και τα μύδια και ανακατεύουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την
σάρκα της ντομάτας, τον μαϊντανό, δυόσμο, τριμμένο καρότο και το αλατοπίπερο.
Αφού πάρουν όλα μια βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, και
ανακατεύουμε συνεχώς να απορροφηθούν τα πολλά υγρά από το ρύζι. Αποσύρουμε από
τη φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να «περιμένει» για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια
γεμίζουμε τις ντοματοπιπεριές, τις τοποθετούμε σε ταψί με ελαιόλαδο, τις
περιχύνουμε και με λαδάκι, προσθέτουμε και λίγο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε
για 1-1,5 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου