Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας
με
μοτσαρελα στο φουρνο
Υλικά συνταγής
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλο αν είναι μεγάλα χωρίστε τα από τη μέσησάλτσα ντομάτας με βασιλικό
1 αυγό χτυπημένο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1/4 ποτηριού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας [θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό αποξηραμένο, μείγμα για κοτόπουλο]
1 ποτήρι μοτσαρέλα χοντρο-τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
κελσίου και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα χωράει τα 8 στήθη
κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο. Κόβετε τα 4 μονά στήθη
κοτόπουλου οριζόντα στη μέση ώστε να έχετε 8 φιλέτα. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε
το αυγό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε τη
τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά αρεσκείας σας και
ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνετε
ελαφρώς τα 8 φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε, και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο
αυγό και μετά στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φοντίζοντας να καλυφθούν καλά και
από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο
προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα
ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Μη σβήσετε
το φούρνο. Καθαρίζετε πρόχειρα το ταψί με
χαρτί κουζίνας και ρίχνετε στη βάση του τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε
πάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλο, το ένα δίπλα στο άλλο.
Περιχύνετε, με ένα κουτάλι, τη σάλτσα, ισομερώς, πάνω από κάθε κομμάτι
κοτόπουλου. Πασπαλίζετε τα φιλέτα, πάνω
από τη σάλτσα, με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10
λ ακόμα περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με πατάτες
τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικά επιλογής σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου