ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016


Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Υλικά:
2 ποτήρια ζάχαρη
6 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κακάο
1/4 κουταλάκι  γλυκού σόδα
1 ποτήρι ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε τετράγωνα  κομμάτια και  πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου