Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο
Υλικά:
2 ποτήρια ζάχαρη
6 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κακάο
1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 ποτήρι ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
6 κουτάλια σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
1 βανίλια
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κακάο
1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 ποτήρι ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο
στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα
χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία.
Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο
κέντρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο,
αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να
κρυώσει εντελώς. Κόβετε σε τετράγωνα
κομμάτια και πασπαλίζετε με
ινδική καρύδα και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου