Μεξικάνικη σαλάτα με κοτόπουλο
Υλικά:
450 gr στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
1 κουταλιά σούπας μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών
2 κεφάλια μαρούλια
1 μάτσο ντοματίνια, κομμένα στην μέση
2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι φρέσκο καλαμπόκι
1 ποτήρι μαγειρεμένο ψημένο μπέικον, θρυμματισμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι τυρί παρμεζάνα ή τσένταρ, τριμμένο
1 ποτήρι σάλτσα ranch (έτοιμη από υπεραγορά)
1/2 ποτήρι πικάντικη κόκκινη μεξικάνικη σάλτσα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυκευμάτων. Καλύπτουμε όλο το κοτόπουλο με το μείγμα. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα άλλα λαχανικά. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, αφήνουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το κόψουμε. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε την σάλτσα ranch και την κόκκινη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι σε μία μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε πάνω από το μαρούλι. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φέτες αβοκάντο και τα ντοματίνια γύρω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμύδια, μπέικον και το τυρί ολόκληρη την σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως με την σάλτσα από σάλτσα ranch και κόκκινη σάλτσα πικάντικη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου