ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015


Xταπόδι κοκκινιστό με πράσινες πιπεριές


Υλικά
1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
3 ντομάτες χονδροκομμένες
5 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
220 ml. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. 
Σε ένα pyrex τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά και αφού σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο μπορούμε να κόψουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μαζί με τη σάλτσα από το ταψί να το σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου