Γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι
- 500 gr γαρίδες με το κέλυφος
- 1 κουταλιά σουσάμι
- Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
- Και για τη σάλτσα μελιού :
- 4-5 κουτάλια σούπας λάδι
- 2 κουτάλια σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκεύους με μια ξύλινή κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά…
Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου