ΟΝΟΜΑ

ΟΝΟΜΑ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

 Γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι
 
 
Υλικά :
  • 500 gr  γαρίδες με το κέλυφος 
  • 1 κουταλιά  σουσάμι
  • Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
  • Και για τη σάλτσα μελιού :
  • 4-5  κουτάλια σούπας λάδι
  • 2 κουτάλια σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
 
Εκτέλεση
Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)
Τσιγαρίζουμε σε  τηγάνι , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα   υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκεύους με μια ξύλινή κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά…
Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
 
 
 
AdTech Ad


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου